Ali je podjetjem, ki poslujejo z do 5 lokacijami, smiselno razmišljati o SD-WAN arhitekturi?

Z napredkom SD-WAN tehnologije je le ta postala dostopna tudi za manjša podjetja, ki nimajo desetine oddaljenih lokacij. Vsekakor je SD-WAN tehnologija korak naprej vsakega podjetja, saj z rešitvijo prihranite ogromno operativnega časa, ki ga lahko posvetite razvoju, namesto odpravi težav na omrežju. SD-WAN omrežje je inteligentno omrežje in samo poskrbi za optimalen pretok podatkov, razen v redkih primerih, ko je recimo prekinjeno delovanje vseh komunikacijskih povezav (optika, LTE, …).

Programsko definirano široko območno omrežje (SD-WAN) je pristop, ki distribuira promet, ki uporablja tehnologijo SDN po omrežjih WAN, da poišče najboljšo možno pot za pretok prometa med različnimi lokacijami (S. Rajagopalan, 2020). Gre torej za inteligentno omrežje, ki samodejno določi najboljšo pot za pretok podatkov, pri čemer upošteva kakovost povezave, število uporabnikov, vrsto aplikacije, čas v dnevu.

Cisco SD-WAN omogoča še optimizacijo in prioritizacijo aplikacij in tako poskrbi, da dostopa do storitev ni več potrebno centralizirati preko ene same lokacije. Na ta način omogoča hiter, varen in zmogljiv dostop do aplikacij in storitev ne glede na lokacijo uporabnikov. Več lahko izveste z ogledom posnetka spletnega srečanja Revolucija varnih omrežij.

OGLED SPLETNEGA SREČANJA

Želite izvedeti več?

Povabite nas na sestanek in z veseljem vam podamo vse odgovore na vprašanja, ki vas zanimajo.