Kako lahko s konceptom SASE nemoteno in varno povežete uporabnike in aplikacije?

Vedno več aplikacij se nahaja v oblaku, veliko organizacij pa se poslužuje dela od doma, dela na daljavo in drugih oblik hibridnega dela. Pandemija je ta trend le še pospešila, zato je za omrežja organizacij ključno, da so sposobna zagotoviti povezavo kateregakoli uporabnika s katerokoli aplikacijo, ki se nahaja na katerikoli napravi, kadarkoli in od koderkoli. Koncept, ki zagotavlja prav to, je Secure Access Service Edge (SASE). Kaj točno se skriva pod tem imenom in kaj so ključni gradniki koncepta, si oglejte v priloženem videu.

Arhitekturni koncept SASE je zbirka obstoječih storitev, ki so integrirane kot skupen niz funkcij, ki zagotavljajo več integriranih varnih omrežnih rešitev preko ene same storitve. Koncept je primeren za vsako organizacijo, ki mora zaščititi podatke visoke vrednosti na več lokacijah in v različnih primerih uporabe (Michael Wood, 2021).

Danes nobena organizacija nima enakega izhodišča, ko gre za prehod na SASE. Prav zato je prožen pristop, ki zagotavlja postopne zmage in trdne temelje za prihodnje inovacije, ključnega pomena. Oglejte si kratek video in spoznajte:

  • SASE arhitekturo
  • zakaj priporočamo SASE koncept?
Ogled videa

Vabljeni k ogledu predavanja, na katerem je v sklopu konference Risk, Damir Benedičič izpostavil nekaj ključnih izzivov sodobnega poslovanja in na kak način, jih rešuje SASE koncept. Predavanje pod naslovom How to protect your endpoints, so they don’t become attacker’s start point? je potekalo v slovenskem jeziku. 

Ogled posnetka

Želite izvedeti več?

Povabite nas na sestanek in z veseljem vam podamo vse odgovore na vprašanja, ki vas zanimajo.