Kakšen je optimalen poslovni model rešitve Cisco SD-WAN?

Na voljo imamo dva modela:
Cisco SD-WAN kot investicija, kjer naročnik kupi opremo in z njo sam upravlja. V tem primeru je prednost ta, da je neodvisen od ponudnika storitev povezljivosti (optična povezava, MPLS, xDSL, LTE, …). Prednost tega modela je, da ima naročnik vedno kontrolo nad stroški. Prav tako pa glede na izkušnje lahko optimizira stroške povezljivosti.
Cisco SD-WAN kot storitev v upravljanju je namenjena podjetjem, ki se s samim upravljanjem omrežja ne želijo direktno ukvarjati in nimajo na razpolago mrežnih in varnostnih strokovnjakov.

Programsko definirano širokopasovno omrežje (SD-WAN) je omrežna arhitektura za centralizirano upravljanje omrežij WAN, ki poskrbi za varno povezavo uporabnikov z aplikacijami in viri podjetja.

Optimizacija in prioritizacija aplikacij z SD-WAN

Cisco SD-WAN omogoča optimizacijo in prioritizacijo aplikacij in tako poskrbi, da dostopa do storitev ni več potrebno centralizirati preko ene same lokacije. Na ta način omogoča hiter, varen in zmogljiv dostop do aplikacij in storitev ne glede na lokacijo uporabnikov.

Več o postavitvi SD-WAN rešitve v Meraki okolju, ki je prvenstveno namenjena za mala in srednje velika podjetja, pa lahko izveste z ogledom posnetka spletnega srečanja Revolucija varnih omrežij, ki ga najdete v naši knjižnici znanja.

OGLED SPLETNEGA SREČANJA

Želite izvedeti več?

Povabite nas na sestanek in z veseljem vam podamo vse odgovore na vprašanja, ki vas zanimajo.